Javier Mascherano speelt inmiddels al meer dan 7 jaar bij FC Barcelona, en begint nu dan ook in te zien dat zijn tijd bij de club misschien zelfs wel zeer binnenkort tot een einde komt. De Spaanse grootmacht nam de Argentijn destijds van Liverpool over voor een bedrag van 20 miljoen euro, terwijl zijn marktwaarde toen 6 miljoen euro hoger lag. Een hoge transfersom zal voor een eventuele koper dus waarschijnlijk niet per se nodig zijn.

De teller staat momenteel op maar liefst 331 wedstrijden, 1 doelpunt en 8 assists, maar door de komst van Samuel Umtiti is Mascherano zijn plaats kwijtgeraakt. Tegenover ESPN was hij dan ook erg reëel: “Ik denk dat het einde van mijn tijd bij Barcelona nadert. Het is logisch dat ik na zo’n lange tijd niet veel meer kan doen bij deze club. Ik zeg dit niet met verdriet. Ik heb de beste jaren van mijn carriére doorgebracht bij deze club.”

De 33-jarige vervolgde: “Ik ben een van die mensen die weet wanneer het tijd is om te stoppen. Ik wil mijn tijd bij Barcelona op het goede moment beëindigen, maar dat is niet helemaal aan mij. Ik wil graag dat het op tijd geregeld is.” Het schijnt dat Paulo Dybala inmiddels gesproken heeft met Mascherano over een komst naar Juventus aan het einde van het seizoen. De club uit Turijn informeerde afgelopen zomer ook al naar de Barcelona-speler.

Advertentie