Het pas gepromoveerde Benevento beleeft voorlopig een dramatisch seizoen in de Italiaans Serie A. Na 14 speeldagen sprokkelde het nog geen enkel punt en kwam het slechts 6 keer tot scoren. Ook de twee andere promovendi doen het niet al te best.

Benevento speelt dit seizoen voor de eerste keer in haar geschiedenis op het hoogste niveau in Italië. Veel plezier hebben de fans van de ploeg uit Campanië aan hun debuutjaar in de Serie A nog niet gehad. Maandag leed Benevento haar veertiende achtereenvolgende nederlaag van het seizoen tegen Atalanta.

Na 14 speeldagen behaalden de Stregoni nog geen enkel punt. Het staat met 0 op 42 eenzaam laatste in het klassement. Hellas Verona, de voorlaatste in de stand, telt al 9 punten meer. Daarnaast kwamen de rood-gelen nog maar 6 keer tot scoren en kregen ze al 34 tegendoelpunten te verduren. Het zijn pijnlijke statistieken die een degradatie naar de Serie B nú al doen vermoeden.

Het avontuur in de Italiaanse beker zit er ook al een tijdje op voor Benevento. In de eerste ronde werd het door Perugia (Serie B) uit het toernooi geknikkerd. Het is van juni geleden dat de nummer 5 uit de Serie B van vorig seizoen nog eens een officiële wedstrijd kon winnen.

Een andere opvallend gegevens is dat naast Benevento ook de twee andere promovendi, Hellas Verona met 9 en SPAL met 10 punten, helemaal onderin de ranking staan.