Borussia Dortmund beleeft momenteel donkere tijden. Zaterdag werd er verloren van Werder Bremen, het zoveelste puntenverlies al dit seizoen. Borussia zit zo aan een schamele 3 op 24 in de Duitse Bundesliga. Ook het Champions League-verhaal zit er voor hen inmiddels op. De winterstop lijkt straks welgekomen.

Borussia Dortmund begon met 19 op 21 uitstekend aan het nieuwe voetbalseizoen. Een spannende titelstrijd leek er aan te zitten komen, want concurrent Bayern München liet al snel steken vallen. Na 7 wedstrijden stond Dortmund comfortabel aan de leiding in de Bundesliga.

Povere 3 op 24 in de competitie

De eerste nederlaag in de competitie kwam er pas op speeldag 8, thuis tegen RB Leipzig. Achteraf blijkt dat nu een voorbode geweest te zijn voor een hele reeks wedstrijden zonder overwinning. De Borussen konden, op het bekerduel tegen Magdeburg (3. Liga) na, geen enkele wedstrijd meer winnen.

Het dieptepunt kwam er in de wedstrijd tegen Schalke 04. Geel-zwart gaf er een 4-0-voorsprong alsnog uit handen. 4-4 werd de eindstand. Dit weekend kreeg Dortmund een nieuwe kans om zich te herpakken, maar opnieuw werd er verloren. Ditmaal van de voorlaatste in de stand, Werder Bremen, met 1-2.

Borussia behaalde slecht 3 op 24 uit haar laatste 8 competitiewedstrijden. In de stand is het ondertussen weggezakt naar een 7e plaats en telt het al 13 punten minder dan leider Bayern.

Zonder overwinning naar Europa League

Niet enkel in de competitie, maar ook in de Champions League presteerde Die Schwarzgelben teleurstellend. Het kon geen enkele keer winnen en speelde twee keer gelijk tegen het bescheiden APOEL Nicosia uit Cyprus.

Het behaalde, net als APOEL, slechts 2 punten en verdwijnt op die manier uit de Champions League. Met een beter doelsaldo dan de Cyprioten mogen ze na de winter toch nog aantreden in de Europa League.

Lange tunnel zonder licht

Dinsdag krijgen de Borussen op het veld van Mainz alweer een volgende kans om aan te knopen met de overwinning. De Duitse grootmacht wacht al bijna 2 maanden op een nieuwe zege.

Het zijn alles behalve prettige tijden voor al wie Dortmund lief heeft. Een lange en donkere tunnel waar voorlopig nog geen licht op het einde te zien is. De winterstop die er binnenkort aankomt kan misschien opnieuw voor rust en verandering zorgen.

Advertentie