FC Köln beleeft voorlopig een dramatisch seizoen in de Duitse Bundesliga. Zondag verloor het opnieuw met 3-4 van Freiburg. Het staat met 3 op 45 eenzaam laatste. De nummer 5 van vorig seizoen kon nog niet winnen in de competitie en lijkt een prooi voor de kat te zijn in de strijd om de degradatie.

Zondagmiddag stond in Duitsland het duel tussen de laatste en de voorlaatste in de stand op het programma. Met andere woorden, Köln nam het op tegen Freiburg. De kloof tussen beiden bedroeg voor de wedstrijd 9 punten in het voordeel van Freiburg. Köln kon zich dus geen nieuwe puntenverlies permitteren.

Zure nederlaag

Na een halfuur spelen zag het er zeer goed uit voor de thuisploeg. Het leidde met 3-0 en een eerste overwinning leek in de maak. Toch gaven Die Geißböcke hun voorsprong nog helemaal uit handen en verloren ze alsnog met 3-4. Een volgende harde klap voor de fans uit Keulen die bovendien de concurrentie verder zien uitlopen.

Met een armzalige 3 op 45, en nog geen enkele overwinning, staat Köln alleen laatste in de Bundesliga. Het telt al 11 punten minder dan de voorlaatste in de stand Werder Bremen. Daar waar het vorig seizoen op een knappe 5e plaats eindigde, lijkt Köln dit seizoen op weg te zijn naar de Duitse tweede klasse.

Degradatie ontlopen wordt moeilijke zaak

Ook in de Europa League kende het geen successen. Het speelde geen rol van betekenis en eindige met 6 punten op een voorlaatste plaats in haar groep. In de Duitse beker is het wel nog actief, al wacht daar als volgende tegenstander Schalke 04. Alles behalve een makkie.

Dat het voor Köln een lang en zwaar seizoen is en nog zal worden is duidelijk. Het zal zich dringend moeten herpakken en een reeks neerleggen, anders lijkt een degradatie naar 2. Bundesliga onvermijdelijk.

Advertentie