Borussia Dortmund staat op een troosteloze zevende plaats in de Bundesliga. Het verlies op speeldag 15 thuis tegen Werder Bremen was de druppel die de emmer deed overlopen. De Nederlandse coach Peter Bosz is het slachtoffer van de slechte prestaties van Dortmund. De club duidde meteen na het ontslag een verrassende nieuwe coach aan: Peter Stöger. 

Peter Bosz werd begin dit seizoen aangesteld als hoofdcoach van Dortmund. Ondanks een goed seizoensbegin kon hij de teloorgang niet vermijden. Na een 3 op 24 en de uitschakeling in de Champions League is het een logische zet van Dortmund.

Een verrassende opvolger werd meteen genoemd na het ontslag van Bosz. De Oostenrijker Peter Stöger moet het tij doen keren bij ce Borussen. Een opvallende keuze, want Stöger zelf werd nog maar net ontslagen bij Keulen, de laatste in de Bundesliga. Keulen kon nog niet winnen in de competitie dit seizoen.

Stöger is alvast gemotiveerd om aan een lastige taak te beginnen: “Ik wil mij tot het einde van het seizoen tonen. Ik krijg een ongelooflijke kans om te werken bij een absolute topclub met de beste ondersteuning. Het wordt een spannende opgave.”

Advertentie