Mildere straf voor Victorien Angban: drie speeldagen effectief

Waasland-Beverenspeler Victorien Angban heeft een mildere straf gekregen van de geschillencommissie. Angban krijgt een schorsing van vier speeldagen, waarvan één voorwaardelijk en ook nog een boete van 1600 euro. De Ivoriaan moest zich verantwoorden voor een tackle op het scheenbeen van Agbo in de wedstrijd tegen Standard.

Angban is dus geschorst voor de duels tegen KV Oostende (22/12), STVV (20/01) en de verplaatsing naar Eupen (26/12). Er kan nog in beroep gegaan worden, maar dat acht Waasland-Beveren ‘weinig zinvol’. In de wedstrijd tegen Standard waarin Angban die drieste tackle uitvoerde, ontsnapte hij aan de rode kaart in de twaalfde minuut. Scheidsrechter Boterberg gaf hem slechts geel, maar verklaarde dinsdag wel dat hij beter had moeten handelen en een rood karton onder de neus van de Ivoriaanse middenvelder had moeten duwen. Angban tackelde over de bal en plantte zijn studs zo op het scheenbeen van zijn “goede vriend” en ex-ploegmaat bij Granada, Agbo.

Me, vorderde eerst vier speeldagen en een boete van 1000 euro, het worden dus nu effectief drie speeldagen en één voorwaardelijk, maar zijn boete gaat wel met 600 euro omhoog.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.