Waasland-Beverenspeler Victorien Angban heeft een mildere straf gekregen van de geschillencommissie. Angban krijgt een schorsing van vier speeldagen, waarvan één voorwaardelijk en ook nog een boete van 1600 euro. De Ivoriaan moest zich verantwoorden voor een tackle op het scheenbeen van Agbo in de wedstrijd tegen Standard.

Angban is dus geschorst voor de duels tegen KV Oostende (22/12), STVV (20/01) en de verplaatsing naar Eupen (26/12). Er kan nog in beroep gegaan worden, maar dat acht Waasland-Beveren ‘weinig zinvol’. In de wedstrijd tegen Standard waarin Angban die drieste tackle uitvoerde, ontsnapte hij aan de rode kaart in de twaalfde minuut. Scheidsrechter Boterberg gaf hem slechts geel, maar verklaarde dinsdag wel dat hij beter had moeten handelen en een rood karton onder de neus van de Ivoriaanse middenvelder had moeten duwen. Angban tackelde over de bal en plantte zijn studs zo op het scheenbeen van zijn “goede vriend” en ex-ploegmaat bij Granada, Agbo.

Me, vorderde eerst vier speeldagen en een boete van 1000 euro, het worden dus nu effectief drie speeldagen en één voorwaardelijk, maar zijn boete gaat wel met 600 euro omhoog.

Advertenties