Er staat woensdagavond al een nieuwe speeldag voor de deur, maar eerst moet de beste speler van het weekend nog bekendgemaakt worden. Ruud Vormer mag zich alweer de sterkste noemen, want de Nederlander dirigeerde Club Brugge naar een formidabele 5-0-overwinning tegen aartsrivaal RSC Anderlecht.

Zondagmiddag 14u30, de topper van de speeldag, Anderlecht moest absoluut winnen, maar dat was buiten de thuisploeg gerekend. Club scoorde een minuut voor rust twee keer en bij het derde doelpunt was het de beurt aan kapitein Ruud Vormer om ook op het scorebord te staan. Club kreeg een penalty, Wesley stond achter de bal, maar Vormer nam zijn verantwoordelijkheid en trapte hem beheerst binnen. Bovendien bekroonde Vormer zijn fantastische wedstrijd ook nog met zijn 14e assist van het seizoen.

Medespeler Hans Vanaken was ook een van de sleutelfiguren in de wedstrijd. Vanakan was iedereen te snel af en legde de eindstand vast met het vijfde doelpunt, waar hij een counter mooi afmaakte met het hoofd. Ruud Vormer en Hans Vanaken, de twee topkandidaten voor de Gouden Schoen?

Bij KV Kortrijk is er ook weer leven te bespeuren op de tribunes. Onder Yannis Annastasiou leek de club ten dode opgeschreven, maar Glen De Boeck lijkt de Kerels weer te laten voetballen. Kortrijk versloeg KV Mechelen met 2-0 door goals van Perbet en Chevlier, vooral die laatste speelde een sterke partij, onder andere met een knap doelpunt en enkele technische hoogstandjes verwende hij Kortrijkse publiek.

Advertenties