KV Kortrijk nam zaterdagavond na een late winning-goal de 3 punten mee uit Genk. Publiekslieveling Teddy Chevalier bekroonde zich met 2 doelpunten en een prachtige pass bij de 0-1 tot matchwinnaar. Een mooi kerstcadeau voor de meegereisde West-Vlamingen.

Deze overwinning van de Veekaa was zeker geen toeval, want de Kerels zitten in een uitstekende flow nadat ze vorig weekend ook al KV Mechelen versloegen met 2-0. Ook voor de fans was dit super, aangezien een paar weken geleden nog degradatie werd gevreesd en nu play-off 1 mogelijk wordt.

“Als supporter ben ik zeer trots op de Veekaa. We hebben ze blijven steunen en we krijgen er iets voor terug. Gisteren wisten we dat het moeilijk ging worden. Gelukkig hadden we er veel vertrouwen in. Een beter kerstgeschenk had ik niet kunnen wensen.”, aldus Jaylo Majewski.

Woensdagavond neemt Kortrijk het in eigen huis op tegen Standard, bij winst ligt de weg naar PO1 al een beetje open.