We zijn ondertussen al 20 speeldagen ver en zo worden de plaatsjes voor PO1 duur. Anderlecht werd vorige speeldag nog vernederd door Club Brugge, afgelopen vrijdag won de landskampioen met het kleinste verschil van rode lantaarn Eupen, en dat door een jonge debutant, Francis Amuzu, die zich daardoor speler van de week mag noemen.

Vanhaezebroeck verraste en stelde twee jongeren op in zijn basisploeg: Sambi en Amuzu. Het was een wedstrijd zonder veel pit, maar de eerste kans voor de Mauves was meteen raak en kwam van de voet van Amuzu. Op een pas van Trebel glipte de Ghanese Belg door de buitenspelval en legde de bal laag voorbij Van Crombrugge. Een mooi beeld van Amuzu, hij barstte in tranen uit en bedankte na de wedstrijd zijn coach in een interview voor het vertrouwen.

Club Brugge kende geen moeite met KV Mechelen en won simpel met 0-3. Dion Cools was een van de uitblinkers, Cools zijn passes waren subliem en gaf een schitterende assist bij de 0-3. KV Kortrijk won met het kleinste verschil op Racing Genk, onder andere door Teddy Chevalier, die een anonieme wedstrijd speelde, maar twee keer op de juiste plek stond om de weg naar het doel te vinden.