FC Barcelona en Palmeiras gaan samen in verdere gesprekken over verdediger Yerri Mina. Eerder schenen de twee clubs al een overeenkomst bereikt te hebben over een bedrag van 9 miljoen euro, maar de Braziliaanse club wil nu meer zien.

Door het dreigende vertrek van Mascherano zet Barcelona kracht bij voor Mina. Eerstgenoemde speler gaf aan klaar te zijn bij Barcelona en naar een andere club te willen vertrekken. De club is dus op zoek naar een waardige vervanger en heeft die in Mina gevonden.

Palmeiras’ algemeen directeur Alexandre Mattos gaf echter aan de speler niet zomaar te laten vertrekken: “Barcelona heeft nog een bod gedaan op Mina, maar logischerwijs willen we hem niet zien vertrekken. We wachten daarom tot hun delegatie in Sao Paulo is om over de situatie te praten en als we tevreden zijn met het nieuwe bod, staan we het toe dat hij vertrekt. Anders blijft hij gewoon Palmeiras-speler.”

De 23-jarige Colombiaan Yerri Mina kwam in 2016 over naar Brazilië vanuit zijn vorige club Independiente Santa Fe, spelend in de Colombiaanse Categoría Primera A. Palmeiras betaalde destijds omgerekend 3,2 miljoen euro voor de 1.95 meter lange verdediger. Ook bij het Colombiaanse nationale elftal heeft Mina al 9 wedstrijden gespeeld, waarin hij ook al 3 keer scoorde. In de oefenwedstrijd tegen China op 14 november 2017 (0-4-winst) droeg Mina zelfs de aanvoerdersband toen hij een centraal duo met Davinson Sánchez (Tottenham Hotspur) vormde.

Advertentie