Ook KAA Gent is nu actief op de transfermarkt. Anders Christiansen is de eerste wintertransfer van Michel Louwagie en co. Christiansen is een 27-jarige middenvelder die actief was in Zweden bij Malmö, waar hij vorig seizoen kampioen mee werd. Christiansen werd vorig seizoen ook verkozen tot beste middenvelder en is de meeste waardevolle speler in de Zweedse eerste klasse. Christiansen tekende een contract tot medio 2021.

KAA Gent maakte de transfer van Christiansen op een heel speciale manier bekend. Op Twitter plaatste Gent een video die verwees naar het programma ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. De trefwoorden die Gent daarbij zette waren: Deen, 27 jaar, middenvelder, Speler van het jaar in Zweden en 2021, dat verwijst naar zijn contract.

Christiansen moet de opvolger worden van Damien Marcq (of eerder van de nooit echt vervangen Kums), die vertrok naar Zulte Waregem. Christiansen tekende pas nog een nieuw contract bij Malmö, dus men vermoedt dat Gent toch een aardige prijs heeft moeten betalen aan de Zweedse landskampioen. Christiansen was ook nog even actief bij Chievo Verona, maar speelde daar maar vier wedstrijden.