Ludovic Butelle verlaat Club Brugge en keert op eigen verzoek terug naar zijn ex-ploeg Angers. Club haalde Butelle er twee jaar geleden weg. Na het aantrekken van doelman Gaboelov werd het duidelijk dat er weer geen plats was voor de Fransman. Butelle vertrekt gratis naar de Franse ploeg. Angers staat momenteel op een 19e plek in de Ligue 1, Butelle moet de ploeg mee in eerste klasse houden.

Twee jaar geleden haalde Michel Preud’Homme Ludovic Butelle. De doelman tekende een contract voor 2,5 jaar in Brugge. Butelle was toen de sensatie bij Angers, hij slikte maar 11 tegengoals in de heenronde. De Fransman eiste meteen zijn plek op onder de lat bij Club Brugge en straalde veel zelfvertrouwen uit, iets wat toen niet het geval was bij Bolat en Bruzzese. Butelle werd in het titeljaar van Club verkozen tot doelman van het jaar van de Jupiler Pro League.

Het seizoen erna verliep het echter niet van een leien dakje voor de Franse doelman. Butelle leek niet meer de oude te zijn en werd in de play-offs vervangen door Ethan Horvath. Dit seizoen startte Butelle zelfs als vierde doelman achter Horvath, Hubert en Teunckens. Horvath flaterde te veel, ook Hubert kon Leko niet overtuigen en zo werd Ludovic Butelle weer de nummer 1 bij Club Brugge de afgelopen weken. Een paar dagen geleden werd bekend dat Club de Russische doelman Gaboelov aantrok en zo werd het duidelijk dat er niet meer op de 34-jarige Fransman gerekend zou worden.

Advertentie