Mohamed Salah is verkozen tot beste Afrikaanse speler van het afgelopen jaar. Eerder werd de Egyptenaar ook al verkozen tot beste Arabische speler van 2017. Salah klopt zijn Senegalese ploegmaat Sadio Mané en de Gabonees Pierre-Emerick Aubameyang van Dortmund. 

Salah werd door velen al voorspeldalq winnaar en echt verrassend is dat niet. De Egyptische snelheidsduivel verruilde afgelopen zomer AS Roma, waar hij het goed deed, voor Liverpool en dat draaide uit op een voltreffer. Salah vond alvast 17 keer de weg naar doel voor Liverpool in de Premier League en ook in de Champions League staat hij niet stil, want daar staat zijn teller al op 6 doelpunten. Egypte is komende zomer te zien is het WK. Dat hebben voor een groot deel te danken aan Mo Salah, hij zette onder meer de beslissende penalty om.

Salah volgt Ryad Mahrez op als Afrikaans speler van het jaar. Kersvers Club Brugge-aanwinst Diatta greep naast de prijs van beste Afrikaanse belofte.

 

 

Advertentie