Mohamed Salah is Afrikaans speler van het jaar

Mohamed Salah is verkozen tot beste Afrikaanse speler van het afgelopen jaar. Eerder werd de Egyptenaar ook al verkozen tot beste Arabische speler van 2017. Salah klopt zijn Senegalese ploegmaat Sadio Mané en de Gabonees Pierre-Emerick Aubameyang van Dortmund. 

Salah werd door velen al voorspeldalq winnaar en echt verrassend is dat niet. De Egyptische snelheidsduivel verruilde afgelopen zomer AS Roma, waar hij het goed deed, voor Liverpool en dat draaide uit op een voltreffer. Salah vond alvast 17 keer de weg naar doel voor Liverpool in de Premier League en ook in de Champions League staat hij niet stil, want daar staat zijn teller al op 6 doelpunten. Egypte is komende zomer te zien is het WK. Dat hebben voor een groot deel te danken aan Mo Salah, hij zette onder meer de beslissende penalty om.

Salah volgt Ryad Mahrez op als Afrikaans speler van het jaar. Kersvers Club Brugge-aanwinst Diatta greep naast de prijs van beste Afrikaanse belofte.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s