Wesley Sneijder trekt na een half seizoen alweer de deur achter zich dicht bij OGC Nice. De Utrechter (33) zal dit weekend een contract voor anderhalf jaar ondertekenen bij Al-Gharafa in Qatar. 

Sneijder bevestigde zijn overgang eerder deze vrijdag tegen RTL. Ook zijn nieuwe club heeft op Twitter de transfer inmiddels definitief aangekondigd en noemt Sneijder “een van de nieuwjaarspresentjes voor de fans”. De speler zelf noemt de overgang naar het emiraat in het Midden-Oosten “een mooi avontuur en een leuke uitdaging”.

De 133-voudig international moet wel eerst nog een medische keuring ondergaan. Wesley Sneijder vertrok deze zomer van Galatasaray naar Nice. Daar kon hij de verwachtingen niet waarmaken en kwam op een zijspoor terecht. Sneijder begon zijn loopbaan bij Ajax en speelde daarna nog bij Real Madrid en Internazionale.