Ross Barkley verlaat Everton en gaat aan de slag bij Chelsea. De Londense club zou een bedrag rond 17 miljoen euro betalen aan Everton. Barkleys contract liep in de zomer af bij the Toffees.

Barkley zou normaal gezien afgelopen zomer al verhuisd zijn naar Stamford Bridge, maar een blessure gooide roet in het eten. De aanvallende middenvelder is erg blij dat hij nu eindelijk voor de Engelse landskampioen kan gaan spelen: “Dit is overweldigend. Om bij zo’n grote club als Chelsea weer met een frisse start te beginnen, is ongelooflijk. Ik kijk er erg naar uit.”

Barkley speelde 179 wedstrijden voor Everton, waarin hij 27 keer scoorde en 28 assists afleverde. Hij heeft ook al 22 interlands voor Engeland op zijn naam staan. Ook bij Chelsea zal hij met het rugnummer 8 spelen.

Everton krijgt wel een spits in de plaats, Cenk Tosun komt de rangen versterken en verlaat de Turkse topploeg Besiktas.

Advertenties