Na een bewogen transferzomer, waarin Philippe Coutinho (25) na een stroom aan geruchten en biedingen van FC Barcelona toch in Liverpool bleef, is de transfer nu alsnog een feit. De Braziliaan vertrekt schijnbaar voor een bedrag van 160 miljoen inclusief bonussen en tekent tot 2023.

Afgelopen zomer leek Coutinho een transfer te forceren, want hij speelde niet meer en ging ook niet mee op trainingskamp. De transfer leek slechts een kwestie van tijd, maar heeft toch nog een half seizoen geduurd. In dat halve seizoen blonk Coutinho echter uit als nooit te voren en dus is het niet meer dan logisch dat de Catalanen nu alsnog hun slag hebben geslagen.

Na al het transfergeweld van een paar maanden terug wordt er dus een nieuwe speler toegevoegd aan het rijtje peperdure transfer. Na Neymar (220 miljoen) en Kylian Mbappé (vanaf volgend seizoen voor 180 miljoen naar PSG) wordt Coutinho de nummer 3 op deze lijst. Een bizar gegeven, aangezien de wereld in 2009 geschokt werd door de prijs van 94 miljoen euro die voor Cristiano Ronaldo betaald werd.

De ex-speler van The Reds speelde vijf jaar voor de club uit Liverpool, nadat zij hem de kans gaven en hem overnamen van Internazionale.

Advertentie