Corentin Fiore werd al snel aangekondigd als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Standard. In de hoofdmacht van de Rouches kwam hij sporadisch aan spelen toe, maar hij kon nooit een basisspeler worden. Hij is vandaag aangekomen in de hoofdstad van Sicilië en zal voor Palermo tekenen. Update 9/1 18u09: transfer officieel.

Fiore kwam precies 50 keer in actie voor Standard, verspreid over enkele seizoenen, waaronder vijf wedstrijden in de Europa League. Echt doorgebroken is hij niet, als centrale verdediger ontbrak er altijd wat fysieke kracht en als linksachter was zijn snelheid een probleem.

Sinds het ondertekenen van zijn eerste profcontract in maart 2013 was Coco altijd zeer professioneel en geduldig. Dankzij die ingesteldheid vraagt Standard geen geldsom, ondanks het feit dat Fiore nog een half jaar onder contract staat in Luik.

Palermo, fiere leider in de Italiaanse tweede klasse, zal Fiore naar alle waarschijnlijkheid morgen voorstellen. Zoals de naam van de verdediger al doet vermoede, is het een beetje thuiskomen. Fiore heeft ook de Italiaanse nationaliteit.

Update: https://www.facebook.com/palermocalcioit/posts/1751875931553938

Advertentie