Feyenoord heeft zaterdagmiddag met 2-1 gewonnen van de Zwitserse nummer 9 FC Luzern. De wedstrijd werd gespeeld in Marbella, waar beide teams hun trainingskamp houden. Feyenoord startte met de bekende namen. Brad Jones stond dan ook in het doel en lijkt de 2de seizoenshelft opnieuw de voorkeur te gaan krijgen boven de van een blessure teruggekeerde Kenneth Vermeer. Jeremiah St. Juste speelde als rechtsback, jongeling Tyrell Malacia vervulde de andere backpositie. Ook Luzern begon met het sterkste elftal.

Feyenoord wist van te voren dat het slecht presterende Luzern met een verdedigende tactiek zou gaan spelen, en dat was ook zeker het geval. Hooguit 2 Luzern-spelers waren op de helft van Feyenoord te vinden, en dat 90 minuten lang. De Rotterdammers hadden zoals vaker moeite met deze tactiek en kregen de bal maar niet bij spits Nicolai Jørgensen, bij wie de frustratie van het gezicht af te lezen was. In de 42ste minuut was het uiteindelijk dan toch raak. Na een goede actie van Berghuis rondde Jørgensen keurig af: 1-0.

In de 2de helft besloot Luzern eens te gaan wisselen. 7 spelers maakten plaats voor hun vervangers, bij Feyenoord kwam Amrabat voor El Ahmadi en maakte Berghuis plek voor Boëtius. Feyenoord begon de wedstrijd weer met het meeste balbezit, maar wist een 2de goal niet te maken. Plots was daar Luzerns Stefan Wolf. Met een mooi afstandsschot passeerde hij keeper Brad Jones en zo trok hij de score gelijk. 10 minuten later liet Feyenoord zoals eerder in de wedstrijd zien veel geoefend te hebben op corners. Tonny Vilhena, die als een van de weinige een prima wedstrijd speelde, nam de corner. De bal belandde op het hoofd van verdediger Van Beek, die hem weer goed klaar legde voor zijn collega Tapia, die de bal binnen kon tikken. Feyenoord stond opnieuw aan de leiding.

Het resterende half uur werd op een saaie manier uitgespeeld. Feyenoord probeerde het wel, maar kwam er simpelweg niet doorheen. Een lachwekkend optreden van invaller Boëtius en een falende Sam Larsson zorgden opnieuw voor veel frustratie bij Jørgensen, die op de goal na geen kans gekregen had. Malacia speelde een goede wedstrijd, maar werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Nelom, die hiermee wellicht nog even kort in de etalage werd gezet. Het is voor Feyenoord wachten op Robin van Persie, die een hoop ervaring en creativiteit met zich mee kan brengen. Zonder of met hem gaat het volgende week waarschijnlijk nog een zware klus worden, wanneer de klassieker Ajax-Feyenoord op het programma staat.

Advertenties