Fortuna Sittard heeft opnieuw een speler met Portugese roots toegevoegd aan haar selectie. Michael Pinto (Belenenses) ondertekende een contract tot 2020 bij de koploper van de Jupiler League.

De 24-jarige linkervleugelverdediger is geboren in Luxemburg, maar heeft tevens de Portugese nationaliteit. Pinto speelde in totaal 24 jeugdinterlands voor Portugal. De Luxemburger komt over van CF OS Belenenses, dat uitkomt op het hoogste niveau in Portugal.

Voorzitter Isitan Gün is blij met zijn aanwinst: “Hij speelde vanaf zijn veertiende voor de wereldvermaarde jeugdopleiding van Sporting Clube de Portugal. En dat niet alleen, hij heeft ook interlandervaring op opgedaan als jeugdinternational voor Portugal. ‘Mica’ is een échte aanwinst!”.

Na André Vidigal, Lisandro Semedo en doelman Miguel Santos, is Pinto de vierde Portugees in de selectie van coach Sunday Oliseh. Fortuna legde eerder deze transferperiode ook al de Servische jeugdinternational Lazar Kojic (FK Brodarac) vast.