Na de commotie rond de rellen vorige week, ging het er afgelopen week opnieuw hevig aan toe tussen Lierse en Beerschot Wilrijk. Door enkele sites werd het nieuws verspreid dat hooligans van Lierse het herdenkingsmonument op het Kiel besmeurd zouden hebben. Dit herdenkingsmonument staat er sinds vorig seizoen, ter ere van Marc Steenackers, die omkwam in een ongeluk. Lierse laat nu echter weten dat hier niets van klopt.

Lierse liet het nieuws en de verwijten enkele dagen over zich heen komen alvorens te reageren, maar vanmiddag kwam er toch een mededeling online. De Pallieters merken op dat het vandalisme niet recent gebeurd is. Op de afbeeldingen van Google Maps vond de club een foto van 2009 waar de ‘tag’reeds op te zien is. De tekening zou er dus al minstens 8 à 9 jaar op prijken, nog voor het herdenkingsmonument er kwam.

Indien het vandalisme van een ‘supporter’ van Lierse afkomstig was, zegt de club zich hiervan te distantiëren. “Let op, indien zou blijken dat dit gedaan werd door Lierse fans (sic), keuren wij dit nog steeds af. Maar van een ontering van een herdenkingsdoek van een overleden bestuurslid, is gezien de timing in de verste verte geen sprake.”

De club is zich op dit moment intern aan het beraden of ze verdere stappen gaan nemen: “We willen nog niet spreken van bewuste besmeuring van onze club en haar supporters, maar beraden ons toch intern met de juridische cel over deze zaak.” Het bericht dat Lierse online plaatste op Facebook kan u onderaan dit artikel terugvinden. Vanuit het Kiel werd nog niet gereageerd op de berichten, ook niet wanneer er enkel nog maar gesproken werd van het vandalisme. Hiermee laat de club vermoedelijk uitschijnen ook niets af te weten van het ‘vandalisme’.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10155644840663113&id=94497523112

Advertentie