De beste voetballer ter wereld, onder discussie, is niet tevreden. Cristiano Ronaldo is gefrustreerd. Zowel zijn eigen prestaties als de prestaties van zijn club Real Madrid vallen tegen. Dat is niet onlogisch, omdat hij de frontman van is van Los Blancos. Volgens de Spaanse krant El Mundo heeft Ronaldo een aantal uitspraken gedaan over zijn status bij Real Madrid en die zijn absoluut ondermaats, zelfs als frontman van de club.

Het is heel schrikbarend als de huidige statistieken van Real Madrid worden aangehaald. In La Liga staat de Spaanse grootmacht dichter bij de degradatiezone dan bij leider FC Barcelona, respectievelijk 16 punten tegenover 19 punten. De statistieken van Cristiano Ronaldo zelf zijn nog erger: hij scoorde nog maar vier keer in de competitie in 18 wedstrijden. Het feit dat er een reële kans bestaat dat Real Madrid geen Europees (top)voetbal speelt volgend seizoen maakt Ronaldo nerveus. Dat laat hij duidelijk merken volgens bronnen van El Mundo die dicht bij de speler staan.

Volgens de Spaanse krant zou Real Madrid afgelopen zomer een nieuw contract beloofd hebben aan CR7. Van dat nieuwe contract is nog niets in huis gekomen. Lionel Messi heeft wel al een nieuw contract getekend bij Barcelona en zou zo’n 40 miljoen euro per jaar verdienen. Ronaldo begrijpt er niets van en laat zijn ego de vrije loop. Uitspraken als “Ik voel me verraden door de club,” “Gebrek aan respect” en “Zich niet geliefd voelt” cirkelen rond. Het gaat om eergevoel: Ronaldo vindt dat de beste speler ter wereld ook het best betaald moet worden en hij vindt (logischerwijs) dat hij dat is.

Nu, je gaat me nooit horen zeggen dat Ronaldo geen uitstekende voetballer is, maar waarschijnlijk is het begin van het einde van zijn hoogdagen aangebroken. Real Mardrid merkt dat zelf maar al te goed: hij raakt geen knikker meer, bij wijze van spreken. CR7 is maar een schim van zichzelf dit seizoen. De laatste transfergeruchten wijzen dan ook allemaal in de richting van een vertrek van Ronaldo in de zomer. Maar het feit dat Ronaldo dat zelf niet wil inzien, is alleen maar een teken van onprofessioneel gedrag.

Tot slot zou Ronaldo ook gezegd hebben dat de ‘onkunde’ van de club zijn sportprestaties sterk beïnvloedt, in negatieve zin weliswaar. Met deze uitspraak bedoelt hij dus dat zonder een loonsverhoging minder goed kan spelen. “Het is geen kwestie van geld, maar van status” is nog zo’n uitspraak uit El Mundo. Doe toch niet belachelijk, speel voor de sport in plaats van jouw loon te vergelijken met momenteel een betere speler dan jijzelf. Ik heb me nooit graag gemengd in de discussie over de kwaliteiten van Messi en Ronaldo, het zijn voor mij allebei geweldige spelers. Maar CR7 mengt zichzelf nu in een debat dat wordt beheerst door 12-jarige fanboys. Ronaldo, zet je ego opzij en bekijk het zo: je wordt niet betaald om op de vierde plek te staan in het klassement.

Advertenties