MVV Maastricht heeft bij Crawley Town geïnformeerd naar de mogelijkheid om centrumspits Thomas Verheydt te huren. Dat bevestigt de speler zelf desgevraagd aan dagblad De Limburger.

De Maastrichtse club kampt met een gebrek aan scorend vermogen. Marvin Ogunjimi, vóór het seizoen nog de gedroomde eerste spits, kampt voortdurend met kleine blessures en stand-in Atilla Yildirim heeft tot dusver nog niet echt kunnen overtuigen. Derde keus Koen Kostons is pas 18 jaar. Hoewel hij talentvol is en een neusje voor de goal heeft, wil MVV geen roofbouw plegen op de youngster door hem nu al wedstrijd in wedstrijd uit voor de leeuwen te gooien.

Als oplossing voor de korte termijn denkt MVV dan nu kennelijk weer aan Thomas Verheydt. De bonkige Haagse cultheld verruilde Stadion De Geusselt in de zomer voor het Engelse Crawley Town (League Two). In negen wedstrijden kwam de spits daar tot twee doelpunten. Het countervoetbal van coach Harry Kewell ligt Verheydt vooralsnog niet echt.

Of het daadwerkelijk tot een overgang komt is allesbehalve zeker. In principe wil Crawley Town Verheydt niet verhuren “tenzij hij dat zelf graag wil”. Verheydt tekende aan het begin van het seizoen nog een contract voor vier jaar bij de Britten. Geld voor het betalen van een transfersom heeft MVV niet.

Bij MVV was Thomas Verheydt razend populair. “Ut Bies” (het beest) kwam in Maastricht in 70 wedstrijden tot 17 doelpunten. In de play-offs scoorde hij in de laatste minuut de winnende treffer tegen Cambuur, waardoor de Maastrichtenaren de finale bereikten. Hierin werd ternauwernood verloren van aartsrivaal Roda JC.

Vorig jaar hadden we een gesprek met Thomas, dat kan je hier nog eens lezen. 

Advertentie