Na de transfer van Cenk Tosun haalt Everton alweer een grote naam binnen. Theo Walcott verlaat Arsenal na ruim 12 jaar en is toe aan een nieuwe uitdaging. Walcott tekende een contract tot medio 2021.

“Ik wil de club naar een volgend niveau helpen”, is de eerste reactie van Walcott op de site van the Toffees. “Dit voelt aan als de juiste plaats voor mij, en ik ben ongeduldig om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Het is een club met een rijke geschiedenis en de fans zijn passioneel. Ik vond het altijd lastig om hier op bezoek te komen. De manager is heel hongerig en ambitieus en dat is exact wat ik nodig heb. Ik wil prijzen winnen.”

Walcott speelde maar liefst 399 wedstrijden voor Arsenal. Daarin liet hij 108 keer de netten trillen en leverde hij 78 assists. Walcott belandde echter op een zijspoor, hij kon nog geen basisplaats veroveren dit seizoen. De winger debuteerde in 2006 voor het team uit Noord-Londen en heeft ondertussen 47 caps achter zijn naam staan en 8 treffers in het Engelse shirt.