Schalke 04-speler Leon Goretzka vertrekt dan toch naar competitiegenoot Bayern München. Het contract van de bijna 23-jarige loopt aan het einde van dit seizoen af en de middenvelder vertrekt tegen die tijd dan ook naar Bayern. Goretzka heeft een contract tot 30 juni 2022 getekend. 

De clubleiding van Schalke liet eerder weten niet te spreken te zijn over Bayern München, dat volgens hen beloofd had geen contact te zoeken met Goretzka. Dat de speler zijn contract niet wilde verlengen was duidelijk, maar dat hij dan ook nog eens naar een club uit dezelfde competitie moest vertrekken maakt het allemaal een stuk pijnlijker. Schalke hoopte daarom dat Goretzka naar een van de geïnteresseerde Premier League-clubs zou vertrekken, maar tevergeefs.

Directeur Christian Heidel gaf aan: “Hij (Goretzka) heeft een contract getekend bij Bayern en zal daar vanaf 1 juli 2018 gaan spelen. We hebben er alles aan gedaan om Leon bij Schalke te houden. In de zomer was er zelfs een overeenkomst met hem en zijn zaakwaarnemer. Hij wilde toen echter tijd om alles af te wachten en zichzelf te ontwikkelen.”

Schalke nam Goretzka in 2013 voor 3,25 miljoen euro over van VfL Bochum. Sindsdien speelde de Duitser 130 wedstrijden voor de club uit Gelsenkirchen, waarin hij 19 keer scoorde en 13 assists gaf. Hij pakte daarnaast ook 13 gele kaarten, een rode kaart kreeg hij nog nooit.

Advertentie