Wat al even in de lucht hing, is nu gebeurd: Manchester City schotelt Kevin De Bruyne een nieuw monstercontract voor. 

Kevin De Bruyne heeft al langer aangegeven zijn verbintenis met de Skyblues te willen verlengen, en de Engelse topclub heeft ook actie ondernomen. Op 22 januari heeft De Bruyne dit nieuwe contract dan ook met veel plezier ondertekend.

Omdat Manchester City zich niet meer met de soap rond Alexis Sanchez wilde moeien, omdat die een te zware loonlast zou ontwikkelen, en eventuele onvrede bij de huidige topkern kon ontwikkelen, heeft de club besloten enkele contracten open te gooien van de huidige smaakmakers, waaronder Kevin De Bruyne.

Wat verandert er voor de Belgische spelmaker? 

De Bruyne verdiende in zijn oude contract ongeveer 7 miljoen euro per jaar, wat ongeveer 135 000 euro per week is, dit contract liep tot medio 2021. Manchester City had al langer voor ogen om het contract te verbeteren, en dat doet het nu met impressionante cijfers. Exact zijn ze niet, al wordt er gespeculeerd op een nettosalaris van 300 000 euro per week, dat kan oplopen tot 400 000 euro met bonussen.

Kevin is zelf alvast heel enthousiast, hij heeft ook eerder al aangegeven dat hij zich al vanaf dag 1 bij City thuis voelde, wat hij nu ook bevestigt. Met 31 doelpunten en 50 assists in 122 wedstrijden, bevestigt De Bruyne ook al sinds het prille begin bij de club.

Om een schets te maken bij de evoluties van de Rode Duivel kunnen we nog een leuk feit stellen: toen King Kevin bij Manchester City tekende, had hij een geschatte marktwaarde van 45 miljoen euro, die nu opgelopen is tot 110 miljoen euro, wat hem meteen de kostbaarste Rode Duivel maakt.

Hij komt tenslotte wel niet in het rijtje van de allergrootste verdieners in het voetbal, dat podium is weggelegd voor respectievelijk Lionel Messi (Barcelona), Neymar (PSG) en Ronaldo (Real Madrid). Overigens komt hij ook net niet aan het salaris van Kun Agüero en Yaya Touré, die nog net iets meer verdienen bij Manchester City.