In onderling overleg hebben hoofdtrainer Ernest Faber en de clubleiding van FC Groningen besloten, dat na dit seizoen hun wegen zullen scheiden. Ook assistent-trainer Marcel Groninger is bezig aan zijn laatste seizoen bij de FC.

Volgens manager technische zaken en oud-FC-trainer Ron Jans is dit besluit in ‘goed overleg’ genomen. De in Geldrop geboren Ernest Faber is daarmee twee seizoenen de hoofdtrainer van De Trots van het Noorden geweest, maar heeft over het algemeen geen potten kunnen breken. De Brabander stond vooralsnog 59 wedstrijden aan de zijlijn als coach, maar heeft slechts een puntengemiddelde van 1,19 per wedstrijd. Voor zijn tijd in Groningen was Faber assistent-trainer bij PSV, FC Eindhoven en het Nederlands Elftal, bovendien was hij ook hoofdtrainer van NEC en FC Eindhoven.

Ook de geboren Groninger Marcel Groninger, de huidige assistent-trainer van Faber, verlaat de FC na dit seizoen. FC Groningen heeft besloten na dit seizoen met een andere technische staf te willen gaan werken, daardoor komt Groninger niet meer in de plannen van de club voor. Groninger won met FC Groninger de KNVB Beker in 2015, toen was hij de tweede assistent-trainer onder Erwin van de Looi.