Antwerp pakt weer uit met een opvallende transfer. Dinsdag maakte The Great Old bekend op haar website dat het Ritchie De Laet huurt van Aston Villa, en ook een aankoopoptie bedong. De Laet is een oude bekende, want hij genoot er een deel van zijn jeugdopleiding.

“Het is altijd fijn wanneer een vogeltje terug in het oude nestje terechtkomt”, zo beschrijft Antwerp de transfer van De Laet op haar website. De Laet debuteerde in het seizoen 2006-2007 voor het stamnummer 1. Zijn prestaties werden al snel opgemerkt en dus transfereerde hij naar het Engelse Stoke City. Stoke leende hem wel direct uit aan Wrexham AFC. In 2009 maakte hij de overstap naar de Engelse grootmacht Manchester United, al zou hij daar uiteindelijk amper 6 wedstrijden spelen.

Na uitleenpassages bij Sheffield United, Preston North End, Portsmouth en Norwich City tekende De Laet in 2012 een contract bij Leicester City. Na een paar seizoenen bij The Foxes, werd hij opnieuw uitgeleend, dit keer aan Middlesbrough. Bij Boro kon hij echter niet blijven en zo belandde hij in 2016 bij Aston Villa, maar ook dat verhaal kende geen succes en zo hoopt de nog altijd maar 29-jarige verdediger zijn carrière nieuw leven in te blazen.

 

 

Advertentie