Bert van Marwijk nieuwe bondscoach van Australië

Tenminste één Nederlander is verzekerd van deelname aan het WK voetbal van aanstaande zomer in Rusland. Bert van Marwijk is aangesteld als bondscoach van Australië. Hij is bij de Socceroos de opvolger van Ange Postecoglou.

Schoonzoon Mark van Bommel  en dorpsgenoot Roel Coumans zullen de Meerssenaar naar alle waarschijnlijkheid als assistent-trainers vergezellen. De Aussies komen op WK in Groep C te staan tegenover Frankrijk, Denemarken en Peru. Het is de vierde keer op rij dat Australië zich weet te kwalificeren voor een wereldkampioenschap

Van Marwijk loodste deze kwalificatiereeks eerder Saoedi-Arabië naar het WK, maar stapte vervolgens op toen contractbesprekingen op niets uitliepen. Bert van Marwijk had eerder al vier jaar het Nederlands Elftal onder zijn hoede. Op het WK van 2010 haalde hij met Oranje een verrassende tweede plaats.

Steven Lowy, voorzitter van de Australische voetbalbond, toonde zich tevreden over de komst van de Nederlander: “Bert van Marwijk heeft in het verleden laten zien een coach van wereldklasse te zijn en hij kent onze ploeg heel goed”. Saoedi-Arabië en Australië zaten op weg naar het WK in dezelfde poule.

Van Marwijk is al de derde Nederlander die bondscoach wordt in Australië. Guus Hiddink en Pim Verbeek gingen hem voor.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s