Wat is er toch aan de hand bij Chelsea, vraagt u zich waarschijnlijk af. De 5-voudig Engelse kampioen uit Londen zit in een moeilijke periode, dat toonde het weer in de uitschakeling in de Carabao Cup tegen Arsenal (2-1-verlies). 

Gisteren werd Chelsea uitgeschakeld in de Carabao Cup tegen Arsenal, dit door 2-1-verlies in het Emirates Stadium en de 0-0 op Stamford Bridge in de heenwedstrijd. Chelsea doet het niet zo goed in de Premier League, en in de Champions League wordt het ook loodzwaar voor de Blues, met 2 wedstrijden tegen Barcelona. Dus als ze ergens nog succes wilden halen, had het hier zeker en vast gekund.

Het begon vooral de foute richting op te gaan op zaterdag 23 december, toen Chelsea 0-0 gelijk speelde in en tegen Everton. In de 9 wedstrijden die daarop volgden kon Chelsea maar 3 keer winnen, en dit respectievelijk tweemaal tegen Brighton & Hove Albion, en éénmaal tegen Stoke City, het speelde ook 5 keer gelijk en verloor dus éénmaal, tegen Arsenal.

Vooral in de Carabao Cup liet Chelsea haar zwakte zien, tweemaal draafde het op tegen een vrij matig Arsenal-elftal, en tweemaal bleek het team van Antonio Conté niet sterk genoeg. Chelsea heeft geen excuses te zoeken, want hun ploeg is kwalitatief veel beter dan die van Arsenal, en hebben nogmaals bewezen met een serieuze doelpuntencrisis te zitten. Morata doet het niet slecht, maar scoort toch te weinig voor een spits van zijn kaliber én prijskaartje (deze zomer nog gehaald voor 70 miljoen van Real Madrid).

Enige lichtpuntje is dat Hazard wel al meermaals op de afspraak was, met enkele doelpunten en assists en natuurlijk zijn schitterende speelstijl. Chelsea moet sowieso beter gaan presteren, wil het alle hoop op Champions league-deelname niet verliezen met een top-4-plek in de Premier League, met Manchester United en Liverpool die dicht bij Chelsea in het klassement staan, en die het allesbehalve slecht doen.

De volgende wedstrijd van Chelsea is op 28 januari, het neemt het dan op Stamford Bridge op tegen Newcastle United. Ook dat zal geen simpele opdracht worden om het scoringsprobleem op te lossen, want Benitez speelt uitzonderlijk defensief tegen ploegen die aanvallend beter zijn.

Chelsea zal beter moeten gaan presteren, of Conté zal niet veel langer hoofdcoach zijn van de Blues, wiens voorzitter toch niet echt bekend staat als geduldig (Mourinho werd kampioen in ’14-’15, maar werd het seizoen daarop al snel ontslagen na mindere resultaten die zich in sneltempo opvolgden). Afwachten of er verbetering op til is.

Advertenties