Standard heeft zonet de transfer van Bosnisch international Gojko Cimirot (25) bevestigd. De technisch sterke middenvelder kan zowel op de 6 als op de 8 uit de voeten en vult zo een leegte in de selectie van de Rouches. 

Agbo en Marin vormen een meer dan behoorlijke tandem centraal op het middenveld, maar door de blessure van Bokadi was de spoeling dun in deze zone. Nu komt daar verandering in met de polyvalente Cimirot, een van de beste spelers uit de Griekse Super League.

Cimirot begon in zijn thuisland bij Trebinje. Zijn goede prestaties leverden hem in 2013 een transfer naar nationale topclub FK Sarajevo, waarvoor hij 77 keer in actie kwam, op en twee jaar later zette hij de stap naar PAOK Saloniki. Na 98 wedstrijden in Griekenland tekent de middenvelder, die ook al wat ervaring heeft op het Europese toneel, bij Standard.

Gojko Cimirot heeft een marktwaarde van 3,5 miljoen euro. Hiermee evenaart hij Junior Edmilson, momenteel de duurste speler binnen de Luikse selectie. De transferprijs ligt rond €2.500.000 (Griekse media spreken over een half miljoen meer). Hij heeft gekozen voor het rugnummer 6 en tekende voor 4,5 seizoenen.