FC Groningen heeft haar inkomende winterse transfer te pakken. De 19-jarige Deyovaisio Zeefuik komt voor een half jaar op huurbasis over van Ajax, weliswaar is er ook een optie tot koop in het huurcontract opgenomen.

Met het aantrekken van de rechtervleugelverdediger speelt FC Groningen in op het vertrek van Todd Kane. De 24-jarige Engelse rechtsback verlaat de Trots van het Noorden, die hem van Chelsea huurde, al na een half jaar. Kane kon op weinig speeltijd in de hoofdmacht van de noorderlingen rekenen en kwam tot 11 optredens in de Eredivisie voor FC Groningen. Op 31 januari 2018 heeft Chelsea hem verhuurd aan League One-team Oxford United, dat twaalfde staat in het derde niveau van Engeland.

Deyovaisio Zeefuik, het jongere broertje van oud-FC Groningen-speler Género Zeefuik, maakte in de eerste seizoenshelft zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. De Amsterdammer is tot vijf optredens in Ajax 1 gekomen. De jeugdinternational van Nederland gaat dus de concurrentiestrijd aan met Yoëll van Nieff op de rechtsbackpositie. Wellicht wacht er voor Zeefuik een gouden toekomst, in de winter van 2010 huurde de FC Daley Blind van Ajax, die nu onder de belangstelling staat van AS Roma.

Mogelijk vertrekt de 30-jarige centrale verdediger Etiënne Reijnen nog uit Groningen. De geboren Zwollenaar staat in de belangstelling van de Israëlische topploeg Maccabi Haifa. Reijnen heeft geen toekomst meer in Groningen en er is aangegeven dat hij mag uitkijken naar een nieuwe club.

Advertentie