TRANSFER: Athletic Bilbao presenteert Iñigo Martínez al snel als vervanger Aymeric Laporte

Zo’n 24 uur na het vertrek van voormalig Bilbao-sterspeler Laporte heeft de club zijn vervanger al binnen. Iñigo Martínez maakt na een carrièrelang voetballeven bij Real Sociedad de overstap naar het zo’n 100 meter westelijkere gelegen Bilbao. Los Leones maakten een bedrag van 32 miljoen euro over voor de 26-jarige centrumverdediger.

De 32 miljoen euro was het bedrag dat nodig was om de ontsnappingsclausule van Martínez te activeren. De marktwaarde van 25 miljoen euro in het achterhoofd houdende: een koopje. Athletic troeft met deze transfer Europese grootmachten af. Onder andere competitiegenoot FC Barcelona volgde Martínez namelijk al een langere tijd en werd afgelopen zomer zelfs al concreet. Tot een transfer kwam het echter niet.

Ook Manchester City had Martínez op de shortlist staan, maar door de komst van collega Laporte was zijn komst niet meer nodig. Ook het erg geïnteresseerde Internazionale kwam te laat voor de Spanjaard. Hij koos uiteindelijk dus voor Athletic Bilbao, waar hij een contract tot eind juni 2023 getekend heeft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s