Op de laatste dag van de transfermarkt heeft de Deense topploeg FC Kopenhagen goede zaken gedaan. Het wist oud-Ajacied Viktor Fischer aan zich te binden en liet zijn ‘concurrent’ Kasper Kusk (oud-FC Twente) naar Aalborg BK gaan.

FC Kopenhagen heeft een bedrag van €2.700.000 overgemaakt naar Mainz 05, waardoor Viktor Fischer uit zijn lijden is verlost. De (voormalig) Deens international gold als een van de grootste Ajax-talenten in 2011-2012, maar kon deze status gaandeweg niet waarmaken. Fischer vertrok in de zomer van 2016 naar het Engelse Middlesbrough, waar hij ook al niet kon slagen. Na zijn transfer naar het Duitse Mainz leek Fischer weer even vertrouwen te krijgen in het voetbal, maar verder dan een handjevol wedstrijden kwam hij niet. Fischer speelde in totaal slechts 12 wedstrijden voor Mainz, waarin hij 2 doelpunten wist te maken (allebei in de DFB-Pokal). Fischer tekende een contract tot de zomer van 2022 bij de recordkampioen van Denemarken.

Een van zijn concurrenten bij FC Kopenhagen, Kasper Kusk, verruilde de hoofdstad voor ‘traditieclub’ Aalborg BK uit het noorden van Jutland. Kusk gold eveneens als een groot Deens talent, maar kon zijn status ook niet waarmaken bij FC Twente. De Deen, die acht interlands voor zijn land speelde, kwam via Aalborg in 2014 bij Twente terecht. Voor de Tukkers speelde de 26-jarige vleugelspeler slechts 14 wedstrijden. Bij FC Kopenhagen was hij de afgelopen jaren wél een vertrouwde waarde voor het eerste elftal. Hij kwam tot 94 duels, waarin hij 19x scoorde en 17 assists gaf. Voor Aalborg speelde hij al 90 duels (27 goals en 26 assists).