Nadat Toronto het meest succesvolle seizoen van de MLS ooit heeft gedraaid, bleef het aardig rustig op de markt voor the Six. Nu is daar eindelijk een nieuwe aanwinst, in de vorm van Gregory van der Wiel.

Gregory van der Wiel houdt het na een jaar bij Cagliari voor gezien. De speler was niet meer tevreden bij de club. De Amsterdammer speelde slechts vijf wedstrijden in de Serie A.

Ik ben gewend om te winnen. Al toen ik op mijn achtste bij Ajax kwam, was er de mentaliteit van winnen. Dat was er ook bij PSG en bij Fenerbahce. Toen ging ik naar een klein stadje in Italië [Cagliari] en daar was die mentaliteit er niet. Het winnen van prijzen was er niet.

Toronto heeft die ambitie wel en ik denk dat ik daarom een goede stap zet in mijn carrière, omdat ik dat win-feeling weer terug wil vinden in mijzelf.

– Gregory van der Wiel

Van der Wiel speelde 130 wedstrijden voor Ajax, waarna hij vier seizoenen bij de Franse grootmacht Paris Saint-Germain speelde. Daarna volgden nog Fenerbahce en Cagliari, alwaar hij in die twee jaar maar aan zestien keer spelen toe kwam.

Hij is de eerste speler voor Toronto FC die een WK-finale heeft gespeeld en de vierde in de MLS.

Advertentie