Samir Nasri, een grote naam in de voetbalwereld, zit al sinds 31 januari zonder club. Toen werd zijn contract bij het Turkse Antalyaspor al na enkele maanden verbroken. Benevento, de eenzame hekkensluiter in de Serie A, toonde al snel interesse, maar het is niet duidelijk of een akkoord in de maak is. Mogelijk hebben de onderhandelingen nergens toe geleid. 

Nasri is nog maar 30 jaar en heeft enorm veel ervaring in vooral de Premier League en de Ligue 1. Door zijn transfervrije status lijkt de bij Marseille doorgebroken Fransman een goede versterking voor een hele hoop selecties in alle competities over de hele wereld, maar niets blijkt minder waar.

Enkel het Italiaanse Benevento toonde voorlopig interesse in het enfant terrible. Deze club speelt dit seizoen voor het eerst in haar geschiedenis in de Serie A en dat is voorlopig helemaal geen succesverhaal. Na 24 wedstrijden staat Benevento troosteloos laatste met amper 7 punten, een achterstand van 9 punten op de voorlaatste en 14 op de veilige 17e plek.

Ze geven niet op bij Benevento en geloven volop in een mirakel. Om de goden wat bij te staan, keek het bestuur vooral uit naar ex-spelers van Arsenal. Sagna werd gehaald en men nam contact op met Alex Song en Samir Nasri. Met Song werd geen akkoord gevonden, het is onduidelijk of de onderhandelingen met Nasri nog aan de gang zijn.

Carrière Nasri:

  • Olympiqe Marseille tot juli 2008, 126 wedstrijden
  • Arsenal tot augustus 2011, 166 wedstrijden
  • Manchester City tot augustus 2016, 176 wedstrijden
  • Sevilla (huur) tot juni 2017, 30 wedstrijden
  • Manchester City tot augustus 2017, /
  • Antalyaspor tot januari 2018, 8 wedstrijden