De 26ste speeldag van de Belgische competitie is ondertussen alweer gepasseerd en de strijd om een ticket voor PO1 is nog volop aan de gang. Standard liet afgelopen weekend bijna punten liggen tegen Moeskroen, maar zette die situatie knap recht. Toch komt de beste speler van afgelopen weekend van iemand uit Moeskroen: Taiwo Awoniyi.

Standard kwam eerst op voorsprong, maar toen sloeg Awoniyi een eerste keer toe. Hij draaide weg van Luyindama en sprintte met de bal aan de voet recht op doel af en werkte knap af. Bij een 2-2-tussenstand kon Moeskroen een derde keer scoren en dat doelpunt nam Awoniyi ook voor zijn rekening, hij werkte weer af op een counter. Moeskroen gaf de wedstrijd nog helemaal uit handen, maar dat lag niet aan de Liverpool-huurling, die zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. Het zal moeilijk worden voor de ploeg uit Henegouwen om Awoniyi volgend seizoen nog te huren.

KV Kortrijk deelde een ferme tik uit aan Antwerp, het won met maar liefst 4-0 dankzij onder andere een hattrick van Teddy Chevalier. De Fransman dook drie keer op als een echte sluwe vos, en kon zo drie keer de foutjes van de Antwerpverdediging afstraffen.

Advertenties