Speelt Wilfred Ndidi volgend seizoen voor Liverpool? Dat zou goed kunnen, want Liverpool zou Ndidi na het WK in Rusland willen vastleggen. Bij Liverpool zou hij de vervanger kunnen worden van Emre Can, die allicht naar Juventus trekt binnen enkele maanden. Voormalig Nigeriaans international Etim Esin zou de naam van Ndidi hebben doorgegeven aan Jürgen Klopp.De Nigeriaan speelt nu een jaar voor Leicester City, nadat hij Racing Genk verliet. Ndidi veroverde al meteen een plaats op het middenveld bij The Foxes en werd eind vorig seizoen zelfs al verkozen tot ‘Best Youth Player Of The Year’, een prijs die eerder al werd gewonnen door onder andere Eden Hazard en Dele Alli. In juni reist Ndidi met Nigeria af naar Rusland, waar hij het moet opnemen tegen Kroatië, IJsland en het Argentinië van Lionel Messi. Ndidi speelde tot nu toe 53 wedstrijden voor de club uit Leicester en kon al vier keer scoren.

Aan New Telegraph vertelde Esin dat hij zich niet meer kon herinneren wanneer Liverpool, op Victor Moses na, nog een Nigeriaan in de rangen had lopen. Hij voorspelt ook dat een overgang naar Liverpool een fantastische move voor hem zou zijn. Hij ziet Ndidi direct een basisspeler worden bij The Reds, dus niet zoals Iheanacho (Nigeriaanse ploegmaat van Ndidi), die van Manchester City naar Leicester City kwam als doubleure van Jamie Vardy.

Ndidi is eveneens basisspeler bij Nigeria en kan zich dus op het WK  in de kijker spelen van andere topploegen, maar dat Liverpool haar kans gaat wagen is zo goed als zeker. Het is dus nog maar de vraag of Leicester Ndidi langer kan houden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.