Simon Mignolet lijkt op weg naar de uitgang bij Liverpool. De 29-jarige doelman start op de bank in het Champions League-duel tussen Fc Porto en Liverpool van woensdagavond. Een zoveelste domper voor de Limburger. Loris Karius, de nieuwe nummer één bij The Reds, begint aan de aftrap.

In de 1/8finales van de Champions League werkt Liverpool, de nummer drie uit de Premier League, woensdagavond haar heenwedstrijd af op het veld van de leider in Portugal, FC Porto.

Een belangrijke wedstrijd in het Estádio do Dragão voor Liverpool, met het oog op de kwartfinale, die opnieuw zonder Mignolet tussen de palen zal worden aangevat. De 29-jarige goalie wordt door trainer Jürgen Klopp op de bank gezet. Klopp gooit zo zijn rotatiesysteem van voor nieuwjaar overboord.

Opdoffer

Nadat Mignolet vorige maand in de competitie al zijn plaats in het eerste elftal moest afstaan aan collega-concurrent Loris Karius, is dit opnieuw een flinke opdoffer.

Op veel speelkansen bij de Engelse traditieclub lijkt Big Si niet meer te hoeven rekenen, al hoopt hij daar zelf wel nog op met het oog op het WK 2018 in Rusland.

Dat Mignolet niet bepaald de chouchou van Klopp is, werd in het verleden al meermaals duidelijk. Vorig en begin dit seizoen moest Mignolet al meermaals zijn plaats afstaan aan Karius. Na de 4-3-overwinning van Liverpool tegen Manchester City midden januari, duidde The Normal One zijn landgenoot Karius aan als de nieuwe nummer één van The Reds.

Interesse Napoli

Sindsdien kwam Mignolet nog éénmaal in actie. In de vierde ronde van de FA Cup verloor hij met Liverpool van West Bromwich met 2-3. De rol van Mignolet lijkt op die manier bij Liverpool stilaan uitgespeeld.

Op veel steun van de fans hoeft de Truienaar niet te rekenen, die uitten namelijk ook al meermaals hun ongenoegen over zijn prestaties.

Met meer dan 200 wedstrijden in het shirt van Liverpool dringt een transfer zich nu op. De Italiaanse topclub Napoli, waar Dries Mertens actief is, zou interesse tonen in de ex-speler van Sint-Truiden.

Advertenties