Timo Werner heeft een aanbod van zijn club RB Leipzig om zijn contract te verlengen afgeslagen. Het 21-jarige supertalent wordt door veel Duitsers niet geliefd, omdat hij zo’n anderhalf jaar geleden de overstap maakte naar het met geld geïnjecteerde RB Leipzig. De speler zou mede daarom uit zijn geboorteland willen vertrekken.

Vele clubs lieten Werner eerder al weten geïnteresseerd te zijn en door zijn afwijzing lijkt die interesse alleen maar toe te gaan nemen. Premier League-clubs Manchester United, Chelsea en vooral Liverpool, maar ook het grote Real Madrid schijnen in Werner allemaal hun nieuwe spits te zien. De Duitser kreeg eerder een prijskaartje van 55 miljoen toegewezen, maar lijkt die prijs met zijn huidige marktwaarde van 60 miljoen euro allang te zijn ontgroeid.

Leipzigs sportief directeur Ralf Rangnick gaf echter aan er nog veel vertrouwen in te hebben: “We hoeven ons nergens zorgen om te maken. Timo is een van onze beste spelers en zijn contract loopt nog tot 2020. Er is nog genoeg tijd om te praten, we hebben geen haast.”