De malaise waarin KV Mechelen zich dit seizoen bevindt zal de oorzaak zijn voor verschillende hervormingen binnen de club. Rik Vande Velde heeft volgens Het Nieuwsblad aangegeven dat hij geen sportief directeur meer wil zijn van Malinwa. Deze kwestie wordt momenteel beraadslaagd binnen het nieuwe bestuur.

Rik Vande Velde wil wel binnen de club actief blijven, namelijk in de rol van hoofdscout. Zijn terugtrekking is waarschijnlijk het gevolg van de kritische houdingen die veel supporters hadden tegenover hem. De reden van het slechte seizoen kwam vaak op zijn schouders terecht.

KV Mechelen denkt wel al aan een opvolger. De naam Dennis Henderickx wordt al genoemd en dat is niet verrassend. Henderickx is al lang bij de club actief als technische verantwoordelijke van de jeugdopleiding. Enkele jaren geleden werd hij ook al genoemd als sportief directeur ter opvolging van Olivier Renard. Het bestuur bekijkt ook opties buiten de club.