Er kwam veel kritiek op de hervorming in de Proximus League, velen zeiden dat een competitie met 8 ploegen verschrikkelijk saai zou zijn. Vorig jaar bewezen onder andere Antwerp en Roeselare dat deze competitie niet per se saai zou moeten zijn. En ook dit jaar wordt dat “fenomeen” bevestigd. Met promovendus Beerschot Wilrijk, dat het eerste periodeticket in de wacht sleepte met “amper” 3 punten voorsprong op nummer 2 OH Leuven. Net zoals Roeselare vorig jaar doen de Ratten niet mee voor de tweede periode, maar wie is wel nog in de running voor dat felbegeerde ticket? 

Nog 3 ploegen moeten zich mogelijk opmaken voor een finale tegen Beerschot Wilrijk. We lijsten ze even voor u op, met bijhorend programma.

1. Cercle Brugge

Cercle Brugge, de door iedereen gedoodverfde kandidaat voor het promotieticket, kan dit weekend als enige ploeg dat plaatsje in de finale verzekeren. Als het wint op Union, is Groen-Zwart zeker van het promotieticket en mag het zich gaan voorbereiden op de finales. Lukt het dit weekend niet? Dan is een zege tegen Westerlo volgend weekend ook voldoende.

Maar de Vereniging moét niet winnen, als ze hetzelfde resultaat behalen als Lierse deze speeldag en ze een puntje weten uit te lopen op OH Leuven (of Leuven laat zelf punten liggen), dan is het ticket ook binnen.

Bijvoorbeeld, Cercle verliest tegen Union, maar ook Lierse verliest en Oud-Heverlee Leuven speelt gelijk of verliest ook, dan is de Vereniging ook zeker.

Programma: Union (U) en Westerlo (T)

Schermafbeelding 2018-02-16 om 10.35.01

2. Lierse 

Lierse kan de tweede periode nog winnen als Cercle tweemaal verliest of tweemaal gelijkspeelt, als de Pallieters tweemaal winnen krijgen ze het voordeel tegenover Cercle doordat ze meer gewonnen wedstrijden zouden hebben. Als Lierse een van de twee wedstrijden verliest, mogen de Lierenaars er een kruis over maken.

Programma: Roeselare (T) en Beerschot (U)

Schermafbeelding 2018-02-16 om 10.57.12

3. OH Leuven

Voor Leuven is het veel simpeler, al hebben “The Whites” maar een waterkansje meer. OHL kan enkel en alleen de tweede periode winnen als Cercle twee keer verliest, iets wat het sinds 17 november al niet meer gedaan heeft, en OHL moet al twee keer winnen. Maar dat is nog niet alles, Leuven zou op een gelijk aantal gewonnen wedstrijden komen, en moet dus op twee wedstrijden een verschil van 10 doelpunten in het doelpuntensaldo goedmaken. OHL moet er dan ook op rekenen dat Lierse niet aan 25 punten zou raken, anders krijgt Lierse ook het voordeel op Leuven.

Programma: Beerschot (T) en Roeselare (U)

Schermafbeelding 2018-02-16 om 10.56.16

Het lijkt er dus sterk op dat Cercle Brugge het tweede finaleticket in de wacht zal slepen, maar de Vereniging is er nog niet. Zaterdag staat Union – Cercle Brugge op het programma, de wedstrijd begint om 17u en de ticketverkoop van Brugse tickets verloopt uitstekend.

Advertentie