Het was alweer een tijdje rustig rondom de Noord-Ierse cultheld Will Grigg. Maandagavond liet hij weer eens van zich spreken. De spits van Wigan Athletic kroonde zich met een doelpunt in de slotfase tot matchwinnaar in de FA Cup-match tegen grootmacht Manchester City. Door Griggs doelpunt bereikte Wigan de kwartfinale van het prestigieuze bekertoernooi.

Wigan Athletic, momenteel op de derde plaats in de League One (het derde niveau in Engeland), toonde moed in het duel tegen de koploper uit de Premier League en verstopte zich niet. The Citizens kwamen op slag van rust met tien man te staan vanwege een rode kaart van Delph. City bleef de betere ploeg, maar kon het kwaliteitsverschil niet in doelpunten uitdrukken. Ook het inbrengen van Kevin de Bruyne veranderde daar niets aan.

In de slotfase kreeg de miljardenploeg van coach Pep Guardiola het deksel op de neus. Op de rand van buitenspel won Grigg een sprintduel van Kyle Walker en dook op voor het doel van keeper Bravo. Die verschalkte hij met een schot in de lange hoek. In de resterende tien minuten kon City geen potten meer breken en dus werd Will Grigg de held van de avond. De Noord-Ier verwierf, zonder ook maar een minuut in actie te komen op het EK in 2016. de cultstatus door het supporterslied “Will Grigg’s on fire”.

“Ik ben nu eenmaal een doelpuntenmaker: als ik de kans krijg, dan scoor ik” – Will Grigg tegen de BBC

Will Grigg scoorde dit seizoen al zeven doelpunten in de FA Cup en is hiermee de topscorer. In de League One wist de 26-jarige spits al negen keer het net te vinden. Grigg was een bekerronde eerder met twee treffers ook al in zijn eentje verantwoordelijk voor de uitschakeling van West Ham United (2-0).

De zege op Manchester City is een herhaling van de FA Cup Final van 2013. Toen versloeg Wigan City ook al met 1-0. The Latics spelen in de kwartfinale van de FA Cup op 17 maart thuis tegen Southampton.