TRANSFER: Beijing Guoan betaalt circa €20.000.000 aan Las Palmas voor Jonathan Viera, Standard krijgt 20%

Jonathan Viera verlaat Las Palmas. De Spanjaard speelde in totaal 177 wedstrijden voor de club en vond 44 keer de weg naar doel. Bij Beijing Guoan komt hij onder andere Jonatan Soriano, Renato Augusto en Cédric Bakambu tegen. 

De Chinese club betaalt tussen 18 en 25 miljoen euro (verschillende bronnen spreken elkaar tegen) aan Las Palmas. De vorige club van Viera, Standard, passeert ook langs de kassa. De Spanjaard kon nooit overtuigen in Luik en speelde slechts 7 wedstrijden. Bij de verkoop aan Las Palmas leden de Rouches wat verlies, maar dat zet zich nu om in winst (3,6 à 5 miljoen euro).

UD Las Palmas, momenteel 18e in La Liga, heeft duidelijk geleerd uit de onderhandelingen met het bestuur van Standard: als Viera China in de toekomst verlaat, krijgt de Spaanse club 30 procent van de doorverkoopprijs.

Jonathan Viera speelde naast Las Palmas en Standard voor Rayo Vallecano en Valencia. Zijn nieuwe club eindigde vorig seizoen op plek 9 (van 16) in de Chinese hoogste divisie. Naast Las Palmas en Standard doet ook Viera een zeer goede zaak op financieel vlak. Men spreekt over een jaarsalaris van maar liefst €6.000.000.

Advertenties

One thought on “TRANSFER: Beijing Guoan betaalt circa €20.000.000 aan Las Palmas voor Jonathan Viera, Standard krijgt 20%”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.