Vendée Les Herbiers Football, een voetbalclub uit de Championnat National, de Franse derde divisie, heeft gisteren voor een daverende verrassing gezorgd in de Coupe de France. De club versloeg RC Lens na strafschoppen en bereikte zo de halve finalestrijd.

De stuntploeg, met de bijnaam Les Diables Rouges, zorgde in de vorige bekerronde ook al voor sensatie door Auxerre met maar liefst 3-0 te verslaan.

Gisteravond hield het het één klasse hoger spelende Lens tijdens de reguliere speeltijd op 0-0. Ook tijdens de verlengingen wisten beide ploegen niet te scoren, zodat strafschoppen de winnaar moesten aanwijzen.

Les Herbiers nam de penaltyreeks beter en won met 4-2. De club bereikt zo voor het eerst in haar bestaan de halve finale van de Franse Beker.  In het seizoen 1999/2000 haalde men wel al eens de zestiende finale.

Vandaag en morgen staan de overige drie kwartfinalewedstrijden op het programma: Chambly-Strassbourg, Paris Saint Germain-Olympique Marseille en Caen-Olympique Lyon.

Advertentie