AC Milan zou in de zoektocht naar een nieuwe doelman uitgekomen zijn bij Pepe Reina. Het contract van de inmiddels 35-jarige Spanjaard in Napoli is binnen enkele maanden ten einde en de Italiaanse club wil hem gratis toevoegen aan de selectie, als back-up van Gianluigi Donnarumma. 

Marco Storari (41) trekt de deur in Milaan deze zomer achter zich dicht en de oudere broer van Donnarumma, Antonio, zit enkel bij de club omdat Gianluigi dat wou. Een nieuwe doelman dus, en dat zou Pepe Reina worden gaan. Verrassende keuze gezien zijn leeftijd, al brengt dat ook een hele hoop ervaring met zich mee.

Reina, eerste doelman van Napoli, keepte al 752 wedstrijden op het hoogste niveau, goed voor maar liefst 67.432 speelminuten. Dat is meer dan anderhalve maand, ter vergelijking. Het grootste deel van die wedstrijden werd afgewerkt bij Liverpool, maar ook FC Barcelona, Villarreal en Bayern Müchen staan, naast Napoli, op zijn carrièrefiche.

Het is natuurlijk ook nog helemaal niet zeker dat Gianluigi Donnarumma bij Milan blijft. Twee dagen geleden vierde hij zijn 19e verjaardag, maar hij speelde wel al 109 wedstrijden bij de eerste ploeg van de Rossoneri en is de gedoodverfde opvolger van Buffon, ook bij de nationale ploeg. De interesse van grootmachten als Real Madrid is dus niet onlogisch.

Advertentie