De Nederlandse centrumverdediger Kik Pierie is nog piepjong, maar wordt nu al gevolgd door meerdere Engelse topclubs. Hij is pas 17 jaar oud en heeft tot nu toe al 26 Eredivisie-wedstrijden in de benen. 

”Aan het begin van het seizoen had ik eerlijk gezegd niet verwacht dat ik zoveel wedstrijden zou spelen. Ik krijg veel vertrouwen van de trainer (nvdr: Jurgen Streppel) en vind het daardoor jammer dat hij weggaat”, zegt de door Heerenveen zelf opgeleide Pierie.

Een paar weken geleden, toen Heerenveen in Amsterdam op bezoek was bij Ajax, zaten meerdere scouts van Engelse topclubs op de tribune. Pierie maakt dit seizoen een sterke ontwikkeling door en is één van de grootste talenten van het huidige Nederlandse voetbal. Hij is geselecteerd voor Oranje-19 en is in die groep de jongste speler, maar wel heeft hij de meeste wedstrijden op het hoogste niveau achter zijn naam staan.

De 17-jarige verdediger kijkt nuchter tegen de interesse van de topclubs aan: ”Het is een mooie bevestiging, maar als clubs met me willen praten zullen ze toch eerst mijn zaakwaarnemer moeten bellen. Ik moet vooral veel blijven spelen zodat ik zoveel mogelijk leer, dat is belangrijk wanneer een eventuele vervolgstap zich voordoet.”

Pierie strijdt met Oranje-19 op dit moment om kwalificatie voor het EK. Vanmiddag wonnen de talenten met 6-1 van de leeftijdsgenoten van Noorwegen. In diezelfde poule spelen Duitsland en Schotland vanavond nog tegen elkaar. De groepswinnaar plaatst zich voor het EK.