AC Milan spendeerde afgelopen zomer bijna 200 miljoen euro aan inkomende transfers en is ook deze zomer weer van plan een aantal nieuwe spelers te verwelkomen. De club is onder de nieuwe hoofdtrainer Gennaro Gattuso aan een inhaalsprint bezig, maar staat zelfs dan “slechts” op een 6de plaats.

Om het middenveld te versterken is Ander Herrera nu één van de spelers die aan het lijstje toegevoegd is. De Spanjaard was vorig seizoen een vaste waarde op het middenveld van Manchester United, maar door de komst van Nemanja Matic is dat dit seizoen lang niet altijd meer het geval. De speler zelf zou het ook niet prettig vinden om in het systeem van hoofdtrainer José Mourinho te spelen, dat meestal op een verdedigende tactiek gebaseerd is.

AC Milan geeft Herrera daarom maar al te graag een uitweg. Het heeft daarvoor 36 miljoen euro over. Dat lijkt misschien een apart bedrag, maar het is goed te verklaren. Manchester United betaalde dat bedrag namelijk in de zomer van 2014 voor Herrera aan Athletic Bilbao. De club zou met de eventuele verkoop dus geen verlies op de transfer maken.