Gertjan Verbeek wel teleurgesteld, maar niet verrast over ontslag bij FC Twente

Maandagmiddag kreeg trainer Verbeek zijn ontslag te horen, nadat hij op het matje was geroepen door de directie van de club uit Enschede. De slechte prestaties, met als gevolg de laatste plaats in de Eredivisie, kost de 55-jarige coach zijn baan. Verbeek was de opvolger van René Hake (nu trainer bij SC Cambuur), hij werd destijds de laan uitgestuurd.

“Het ontslag voelt anders dan bijvoorbeeld destijds bij AZ, waarbij ik werd overvallen door het nieuws. Nu was het een samenloop van omstandigheden die je aan zag komen. Maandagmiddag helemaal, want toen kreeg ik na de training de vraag of ik even langs wilde komen bij de directie. Nou, dan weet je het doorgaans wel”, zei Verbeek tegenover het AD.

In 2009 werd de oefenmeester ook al ontslagen bij Feyenoord, zijn slechte prestaties in de eerste seizoenshelft kostten hem toen de kop. Verbeek verloor bij Twente 6 wedstrijden, met drie gelijke spelen tussendoor. Met één punt achterstand op Roda JC en twee punten op Sparta heeft Twente nog zes wedstrijden de tijd om degradatie te ontlopen. Assistent-trainer Marino Pusic neemt de taken van Verbeek de komende tijd over.

FC Twente speelt aanstaande zondag de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, dat duel begint om 12.30 uur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.