Woensdag 18 april 2018 organiseren vijf studenten Sport en bewegen van Howest een spetterend toernooi muurke klop op de speelplaats van middelbare school Bim-Sem (Bleekstraat 3, 2800 Mechelen). Deelnemen kan vanaf de leeftijd van 14 jaar, waarbij men onderverdeeld zal worden in verschillende leeftijdscategorieën. Op deze manier maken ze kennis met deze tot nu toe nog vrij onbekende sport. De sport wordt de laatste jaren steeds populairder en wordt misschien wel de nieuwe hype op de speelplaatsen. 

De studenten Sport en bewegen kozen voor een sportief evenement met een thema dat enorm actueel is, namelijk urban/street. Er is steeds meer verstedelijking, waardoor speelruimte voor jongeren beperkt wordt. Hiervoor biedt Muurke Klop Mechelen de ideale oplossing aan. Voor muurke klop heb je enkel een bal, een muur en wat vrienden nodig en je bent vertrokken. De organisatoren willen op het toernooi een aangename, ontspannen sfeer creëren waarbij de nadruk op de beleving ligt.

Studenten Charlotte Foucart, Seppe Bogemans, Maarten Verhoeven, Wouter Driesen en Cobus Roose bedachten het concept ‘Muurke Klop Mechelen’. De naam van het evenement verwijst naar de sport en de stad waar het toernooi zal plaatsvinden.

“Na enkele dagen brainstormen zagen we op het nieuws de samenvatting van het BK muurke klop. Zelf speelden we vroeger dagelijks muurke klop op de speelplaats en we waren het er meteen over eens dat we ook iets wilden doen met deze sport. In het prille begin hebben we de organisatoren van het BK muurke klop (VZW Muurke Klop) gecontacteerd. Dat is uitgemond tot een zeer vruchtbare samenwerking en heeft ervoor gezorgd dat ons evenement mogelijk werd. Via deze weg willen we de naambekendheid van muurke klop bevorderen en de sport naar de buitenwereld brengen”, aldus de projectmanager.

Het evenement is opgebouwd als een toernooi waar zes tot zeven deelnemers per speelterrein het tegen elkaar zullen opnemen. Er wordt gewerkt met afvalsysteem waarbij diegenen die doorgaan zich steeds dichter naar de beker knokken.

Het is een leuke en laagdrempelige slagsport die je samen met vrienden kan beoefenen licht de projectmanager, Cobus Roose, toe. Bovendien zal er ook randanimatie aanwezig zijn die tevens ondergedompeld is in het urban/street thema. De organisatoren van Muurke Klop Mechelen zijn er volledig klaar voor en hopen jullie te mogen verwelkomen.

Inschrijven kan via volgende website: http://www.muurkeklopmechelen.be/

klop2

Advertentie