Ons paradijs, jullie hel. Dat was het tekst op het spandoek bij de vorige ontmoeting tussen Standard en Charleroi (0-0) op Sclessin. De statistieken bevestigen deze stelling, want de laatste overwinning van de Carolo’s in het hol van de leeuw dateert al van 31 oktober 2008. 

Vrijdag begint play-off 1 met een altijd interessante Waalse derby. De Rouches vatten de eindstrijd om de titel aan op plek 6, maar de achterstand op vijand Charleroi, dat 3e staat, bedraagt slechts 4 punten. Ondanks de bekerwinst en het Europees ticket wil Standard meer dan een figurantenrol in PO1.

Charleroi kende de laatste weken een stevige terugslag, de laatste 8 wedstrijden leverden 6 nederlagen en 2 gelijke spelen op. Op Sclessin willen ze tonen dat ze nog meestrijden om de titel, maar een overwinning blijkt historisch gezien erg lastig.

Op 31 oktober 2008 kon Charleroi voor het laatst winnen in het Stade Maurice Dufrasne. Daarna volgden 10 Waalse derby’s op Sclessin, de Rouches trokken het laken 6 keer naar zich toe en de overige wedstrijden eindigden telkens op een gelijkspel. Interessant gegeven: die nederlaag in eigen huis tegen Charleroi leverde uitendelijk wel de titel op.

Dit seizoen eindigde de Waalse derby tweemaal zonder winnaar: 0-0 in Luik, 1-1 in Charleroi.

De stand in PO1:

  1. Club Brugge 34
  2. Anderlecht 28
  3. Charleroi 26
  4. Gent 25
  5. Genk 22
  6. Standard 22
Advertentie